דרישות כלליות לעסקי מזון
פתיחת בית אוכל מותנה בחוקים ותקנות רישוי עסקים, בית אוכל הינו מקום בו מתבצעת הכנת אוכל במקום.
תקנות רישוי עסקים:
חוק רישוי עסקים שחוקק בשנת 1968 ותקנותיו הם הבסיס להוראות המופיעות בהמשך.
בעת פתיחת בית עסק המבוקש, מומלץ לבדוק באגף רישוי עסקים אשר שייך הנכס האמור, מהם התקנות המלאות הנוגעות לקבלת רישיון עסק. והאם תכנון בית האוכל תואם את דרישות רישוי עסקים.
דרישות כלליות עבור מזנון
שטח המטבח לא פחות מ- 8 מ"ר ו מחסן בשטח 4 מ"ר. שטח אולם האורחים 23 מ"ר, סה"כ 35 מ"ר.
- מותר להכין ולמכור לצריכה במקום - משקאות חמים, כריכים, מרקים מירקות או מרקים מוכנים מאבקות וכן חביתות.
- מותר למכור לצריכה במקום - עוגות, ממתקים, גלידה משקאות קלים וסלטים. נקניקים ונקניקיות.
- אסור להכין תבשילים, להחזיק או למכור מאכלים המכילים מזון מן החי, לרבות דגים, בשר ועוף.
דרישות כלליות עבור בית קפה
שטח המטבח לא -פחות מ- 10 מ"ר + מחסן 6 מ"ר שטח אולם האורחים 29 מ"ר, סה"כ 45 מ"ר
- מותר להכין ולמכור - משקאות חמים, כריכים מכל סוג, חביתות או סלטים ותבשילים, שאינם מכילים מזון מן החי לשם צריכה במקום.
- מותר למכור - עוגות, ממתקים, גלידה או משקאות קרים, בתנאי שהמוצרים נקנו ממקור בעל רישיון לייצר (רישיון יצרן) לפי חוק רישוי עסקים.
- אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים, המכילים מזון מן החי, דגים לסוגיהם, לרבות בשר ועוף, למעט נקניק או נקניקיות.
דרישות כלליות עבור מסעדה
שטח המטבח לא פחות מ- 12 מ"ר + מחסן 8 מ"ר, שטח אולם האורחים 35 מ"ר, מינימום 55 מ"ר.
מותר להכין ולמכור ארוחות מבושלות לרבות כאלו המכילות מזון מן החי.
דרישות כלליות עבור מזנון להכנת פיצות או בורקס
שטח המטבח לא פחות מ- 10 מ"ר + מחסן 6 מ"ר, שטח אולם האורחים 23 מ"ר, סה"כ 39 מ"ר.
דרישות עבור רישיון עסק פלאפל
שטחו של המטבח הינו לפחות 10 מ"ר, מחסן 6 מ"ר, שטח אולם האורחים 15 מ"ר סה"כ 31 מ"ר. מעל למתקן הטיגון יידרש מנדף להוצאת ריחות. כמו כן מפריד שומן.
נתונים הנדסים:
גובה חדרי האוכל ומטבח יהיו מעל גובה של 2.75 מ"ר,מחסן מעל 2.50 מ"ר , וחדרי שירות בגובה של לפחות 2.20 מ"ר.
*הנתונים כפי שהוצגו יכולים להשתנות בין רשויות השונות, אין חברת קופל אחראית על הכתוב, ולשון החוק ברישוי משרד הבריאות הם הקובעים., רצוי לפני תכנון בית האוכל והוצאת רישיון עסק לעזר בבעל מקצוע.